Information

Datum

24 september 2022.

Samling

Starten sker kl 8:00 vid Lillsved Folkhögskola, vid huvudbyggnaden. Antingen tar du dig själv ut till Lillsved (ta buss 474 kl 06:04 från Slussen, byt till 437 i Kolvik, bussarna går i anslutning till varandra. Du är framme på Lillsved kl 07:08). Åker du bil finns det gott om betalparkering vid Lillsved. Samåk gärna!

Kommer du från norr om Stockholm kan du ta färjan från Vaxholm över Rindö, vidare till Värmdö. För tidtabeller, se Trafikverkets hemsida

Vägbeskrivning

Här hittar du Lillsved

Ombyte

Du lämnar din väska för ombyte efter loppet vid Lillsved. Alla väskor/påsar med ombyte ska vara märkt med ditt startnummer (finns tejp och märkpenna vid starten).

Nummerlappsutdelning

Sker innan starten i Lillsved från kl 07:00.

Hållbarhet

Då vår jord är värd att tas hand om vill vi undvika nedskräpning. Varje löpare kommer därför få en hopvikbar mugg att bära med dig för att dricka ur vid vätskestationerna. På så sätt slipper vi berg av engångsmuggar.

Namnbyte

Skulle du få förhinder att delta men har anmält dig uppmanar vi dig att sälja din startplats och göra namnbyte i RaceId. Observera att Värmdö Ultra inte hanterar namnändringar.

Max antal deltagare

Vi följer de aktuella restriktioner som gäller då loppet hålls.

Start och mål

Starten för både 60-km klassen och stafetten är kl 8:00. Loppet har ingen sluttid men löpare ska ha passerat Grisslinge (ca 46 km) senast kl 15:00. Löpare som inte har passerat innan dess kan fortsätta under eget ansvar, men vi kommer plocka ner vätskekontroller samt målgång.

Boende

Vi återkommer med information kring detta.

Banan

Banan är cirka 60 kilometer och består av grusvägar, skogsvägar, asfalt och led/stig. Trailskor är inte nödvändiga men kan självklart användas om löparen föredrar sådana.
Banan är märkt dels med snitslar, dels följer den Värmdöledens orangea markeringar.
Det mesta av banan är trafikfri, en del är lågtrafikerad, men det är också sex korta avsnitt längs vägar med mer biltrafik. En skylt varnar för dessa mer trafikerade passager. Var aktsam och se upp för fordon och visa hänsyn till dina medtrafikanter.

Klasser

I 60-km klassen springer löparen själv hela vägen.

I duoklassen delar två löpare på sträckan. Ni bestämmer själv vilka och hur många sträcker var och en springer. Växling ska dock ske vid växlingspunkterna.

I stafettklassen delar maximalt sex löpare på sträckan. Växling sker vid växlingspunkterna. Laget bestämmer själv vilken löpare som springer vilken sträcka. En löpare kan springa flera sträckor. Laget ombesörjer själv transport till/från växlingspunkterna. I ett lag ingår det minst tre och max sex löpare.

Det är ingen uppdelning på kön.

Växlingspunkter

 1. Lillsved (start) – Fredriksborgs hotell (ca 6 km)
 2. Fredriksborgs hotell – Kopparmorabadet (ca 22 km)
 3. Kopparmorabadet – Sågen (ca 8 km)
 4. Sågen – Grisslinge (ca 10 km)
 5. Grisslinge – Artipelag (drygt 9 km)
 6. Artipelag – Mål Gustavsberg (ca 5 km)

Du kan ta SL-buss 439 till hållplats ”Stenslätten” och sedan gå en bit för att komma till Fredriksborgs hotell.

Till Kopparmorabadet kommer du med SL-buss 436 eller 462, hållplats ”Kopparmora”. Gå sedan längs Tackelvägen för att komma mot badet.

För att komma till Sågen tar du SL-buss 440 till hållplats ”Sågen” och följer sedan Breviks gårdsväg tills du kommer till en parkering på höger sida.

Till Grisslinge kommer du med SL-buss 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440 samt 474, hållplats ”Grisslinge”.

Artipelag når du antingen med Artipelags egna bussar som kostar 50:- eller med SL-buss 468 från Gustavsberg till hållplats ”Artipelagstigen”.

Vill du heja på alla hjältar när de går i mål tar du enkelt buss 474 till hållplats ”Farstaviken”. Gå sedan framåt i bussens riktning, ta vänster när du ser vattnet och följ Farstaviken så kommer du se målgången lite längre fram.

Anmälan

Du anmäler dig via RaceID.

Sista anmälningsdag är 15 augusti om inte loppet är fullt innan dess.

Det kostar 450 kr att delta i 60-km klassen, 750 kr för duoklassen och 1 500 kr per lag att delta i stafetten.

Service utmed banan

Vätskestationer finns vid

 1. Start/Lillsved
 2. Fredriksborgs hotell (ca 6 km)
 3. Hemma hos Matts (ca 20 km)
 4. Kopparmorabadet (ca 28 km)
 5. Sågen (ca 36 km)
 6. Grisslinge (ca 46 km)
 7. Artipelag (ca 55 km)
 8. Målet i Gustavsberg (ca 60 km)

Vi återkommer med information kring utbud utmed banan.

Du behöver bära med dig egen vätska (vi rekommenderar minst fem deciliter. Längsta sträckan mellan vätskestationerna är ca 13 kilometer) och energi för att försäkra dig om att du klarar loppet.

Skräp

Vi lever alla i symbios med jorden och det är självklart att hantera vår partner med vördnad och inte lämna något eller göra något som kan vara skadligt för vårt planet. Allt skräp ska självklart med hem och skickas åter i kretsloppet på bästa möjliga sätt. Organiskt avfall som är bra för vår jord kan så klart gärna få bidra till kretsloppet i naturen. Göm i så fall allt sådant så att ingen störs av det.

Support från andra

Support från andra – medhjälpare, vänner, familj, grannar, okända människor som blir vänner – är tillåtet. De som supportar är ansvariga för att ta med ev skräp och även att heja på andra löpare och de får gärna göra allt de kan för att alla löpare ska ta sig i mål.

All form av uppmuntran uppmanas starkt 🙂

Pacers

Är inte tillåtna. Om din kompis eller någon annan vill springa med en bit för att heja och uppmuntra dig får den göra det, men ingen aktiv pacning för att förbättra en tävlingssituation är tillåten.

Tidtagning

Sker via RaceId.

För duo och stafetten mäts enbart totaltid, för de individuella sträckorna sker ingen tidtagning.

Avbrutet lopp

Den löpare som inte vill/kan fortsätta meddelar detta till närmsta funktionär.

Obligatorisk utrustning

Du som tävlar deltar på egen risk, därav finns ingen obligatorisk utrustning. Du ska kunna hantera en krissituation själv. Vi rekommenderar att du tar med

 1. Mobiltelefon
 2. Vid risk för regn: Regnjacka anpassad för löpning
 3. Energi och vätska efter eget behov – så du även klarar dig om loppet tar längre tid än du trott
 4. Skavsårskit. Vi rekommenderar brun leukoplast för att förebygga blåsor/tejpa över blåsor (finns på apoteket) och sportslick för att förebygga/ta hand om skavsår (finns hos orienteringsspecialisten)

Sjukvård

Du behöver själv se till att du har med dig det du behöver längs banan och att du kan ta hand om dig själv. Skulle du behöva hjälp finns det ett begränsat sjukvårdskit i form av plåster, leukoplast, vaselin och smärtstillande vid vätskekontrollerna samt i de personbilar som finns för att plocka upp ev skadade löpare. Inträffar något riktigt akut, ring 112.

Skulle du hamna i en situation där du inte klarar att fortsätta men inte behöver akut läkarhjälp kan du ringa Anders på 0700-299 223 eller Fredrik på 070-868 15 35 så kommer någon av dem och plockar upp dig med bil, förutsatt att du kan ta dig till närmaste väg.

Händer det något ute på banan är det självklart att löpare, supportar och medhjälpare hjälper varandra. Det ingår i löpningens själ.

Värdesaker

Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker.

Dusch efter loppet

Målgången är på Kattholmen i Gustavsberg, där kan du duscha hos Nautilus Boat Club. Det finns tre duschar för damer och tre för herrar. Det finns även bastu och den är reserverad för Värmdö Ultra löpare.

Mat efter loppet

Information kommer.

Resultat service

Sluttiden för ditt lopp/ditt lag kommer finnas tillgängligt på loppets hemsida efter tävlingen är avslutad. Resultaten för 60-km klassen redovisas till D.U.V 

Prisutdelning

Värmdö Ultra värdesätter alla som deltar och alla som slutför är vinnare och får en liten gåva (gäller både 60-km klassen, duo och stafettklassen).  Vi lottar även ut priser bland samtliga deltagare.

Deltagande sker på egen risk

Allt deltagande sker på egen risk.
Se upp vid vägpassagerna, ha på er eller ha med er rätt klädsel beroende på väder. Sätt er eller lägg er inte vid sidan av banan så inte övriga deltagare kan se er.
Alla är skyldiga att hjälpa varandra om något händer. I löpning är alla kompisar – Om något allvarligt händer någon av dina medtävlande så hjälper du den. Den som inte hjälper till i en allvarlig situation betraktas inte som löpare och blir därför diskvalificerad.

Försäkring

Du kan försäkra dig via Startklar

LYCKA TILL !!!

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close